Øg sikkerheden med nød- og panikbelysning

Har du helt styr på brandsikkerheden i boligkomplekset, på fabrikken eller den mindre virksomhed? Ved du, hvordan nødbelysningen virker i bygningen, når de elektriske installationer sætter ud, og branden tager til? Er flugtvejene markeret på tydelig vis?

Vil du sikre din bygning, kan du med nød- og panikbelysning fra HETEK optimere sikkerheden for dine medarbejdere eller lejere og beskytte din bygning bedst muligt.

Derfor er det vigtigt med nød- og panikbelysning

I nødssituationer handler det om at reagere hurtigt for at redde liv. En af de vigtigste forudsætninger for en effektiv evakuering er en optimal nød- og panikbelysning. Nødbelysningen sikrer, at alle uden besvær kan orientere sig, hvis der er strømsvigt. Du bør altid sikre dig, at du benytter en professionel el-service både ved selve monteringen og ved eftersyn. Hos HETEK er vi autoriserede og kan hjælpe dig med den rette løsning. Overvej, om du skal have samlet flere sikkerhedsløsninger i én og samme pakke, så du får endnu mere for pengene. Det anbefales at vælge en elinstallatør, der har den rigtige erfaring og kan byde ind med topprofessionelle løsninger. Samtidig er der vigtigt, at alle Bygningsreglementets krav bliver overholdt.

Hvad er nød- og panikbelysning?

Svaret på, hvad belysning til nødsituationer er, ligger i navnet. Det er flugtvejsbelysning og reservebelysning. Alt efter bygningens indretning kan der være forskellige løsninger, men panikbelysningen er kendetegnet ved at fungere som en erstatningsbelysning. Sker der af en eller anden grund et strømsvigt i bygningen, vil panikbelysningen tage over og gøre det muligt at finde flugtvejene. Nødbelysningen skal via tydelige piktogrammer og belyste udgangsskilte være med til at guide i den rigtige retning.

Få professionel hjælp af HETEK

Der er krav, der skal være i orden ved montering af nød- og panikbelysning. Der stilles f.eks. krav til belysningens styrke, når det drejer sig om flugtveje, ligesom erstatningsbelysningen ved strømsvigt skal holde i minimum 30 minutter. Sammen med en autoriseret elinstallatør fra HETEK kan du lægge konkrete planer for, hvordan din nød- og panikbelysningen skal placeres. Der kan være en række strategiske steder, som du måske ikke selv har overvejet i første omgang. Det kan også blive nødvendigt at arrangere en serviceaftale med vedligeholdelse af de forskellige installationer. Måske har du også brug for at få opdateret andre dele af din installation til moderne standarder. Kontakt os allerede i dag og få installeret din nød- og panikbelysning for en sikkerheds skyld.

HETEK A/S

Niels Finsensvej 9
7100 Vejle

info@hetek.dk
Tlf. 75 82 98 97